About Me

My photo
Law Office of Aycan Iskent is a boutique law practice that prides itself on providing the highest quality of legal service in the pursuit of its clients’ best interests. Practice provides comprehensive legal services encompassing numerous disciplines, including immigration law, and business transactions and international law. Her immigration practice areas include immigration-related corporate policy formulation, especially for entrepreneurs and start-ups; permanent residence and citizenship; visas for executives, managers, scientists, scholars, investors, professionals, students and visitors; PERM labor certifications; employment-based immigrant visa petitions; global visas and consular practice; and asylum. She has successfully assisted many businesses and entrepreneurs, investors, and technology professionals on best practices and strategies to secure employment-based immigration benefits, while maintaining compliance with immigration legal requirements. Email info@ekenerlaw.com to schedule your consultation.

Monday, April 20, 2020

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERI VIZE BAŞVURULARI

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 20.03.2020 tarihinde Türkiye de dahil olmak üzere belirli ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluk vize başvurularını Coronavirus (COVID-19) salgını sebebiyle belirsiz süreliğine askıya aldığını, yalnızca ABD vatandaşlık hizmetlerinin ve “acil durum” kategorisindeki vize işlemlerinin devam edeceğini açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından 27.03.2020 tarihinde yapılan açıklamada, dünya çapında özellikle yeni tip Coronavirus (COVID-19) üzerine çalışan sağlık çalışanlarını ABD’deki bir kurumdan davet almış olması ve bu davetin onaylı belgesine sahip olmaları halinde (onaylanmış I-129, I-140 vb.) veya onaylanmış bir değişim ziyaretçi programında uygunluk sertifikasına sahip olan sağlık çalışanlarının (Certificate of Eligibility for Exchange Visitor (J-1) Status (DS-2019)), “acil durum” kategorisinde sayılarak Amerika’da çalışmaları için vize başvurularını desteklediğini ve bu kategorilerdeki vize işlemlerinin devam edeceğini duyurdu. 

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerika’da çalışmak isteyen ve özellikle COVID-19 tedavisinde uzmanlaşan sağlık çalışanlarının büyükelçilik ve konsolosluklara vize başvurusu yapabileceğini; halihazırda Amerika’da çalışan sağlık çalışanlarının vizelerini uzatmak ve/veya göçmen statüsüne geçiş yapmak icin başvuru yapmalarının mümkün oldugu da duyuruldu.

Bu icerik hukuki gorus verme amacli olmayip, uzman bir hukukcunun gorusu alinmadan hic bir sekilde yasal dayanak teskil etmez.

This content is not intended as legal advice, and cannot be relied upon for any purpose without the services of a qualified professional.

Ailenizi ve kendinizi yasadisi olarak hukuki hizmet veren "gocmenlik danismanlarindan" (immigration consultants) ve "lisansiz avukatlardan" koruyun. Bu kisiler sizin yasal durumunuz icin gorus, oneri, tavsiye vermeye yasalarca yetkili olmadiklari gibi gocmenlik hukuku konusunda yeterli egitim ve donanimlari yoktur.  Gocmenlik sorularinizi sadece U.S. lisansli gocmenlik avukatlarina sorunuz, ve onlarin gorus ve onerilerine itibar ediniz. 

No comments:

Post a Comment