About Me

My photo
Law Office of Aycan Iskent is a boutique law practice that prides itself on providing the highest quality of legal service in the pursuit of its clients’ best interests. Practice provides comprehensive legal services encompassing numerous disciplines, including immigration law, bankruptcy law, business transactions and international law. Email aycaniskent@ekenerlaw.com to schedule your consultation.

Friday, December 13, 2013

VP Biden Answers Questions About Immigration Reform


Ask The White House- Immigration Reform
Vice President Joe Biden and Cecilia Muñoz, the President’s Domestic Policy Advisor, answer your questions about immigration reform in a live Skype video call hosted by Bing and Skype. 

Friday, October 18, 2013

Green Card Statüsünden U.S. Vatandaşlığına Geçilirken Uyulması Gerekli Kurallar


Son zamanlarda hukuk büromuza gelen US Vatandaşlık taleplerinin artış göstermesi neticesinde, genel olarak US vatandaşlığının elde edilmesi için hangi şartların yerine getirilmiş olması gerektiğine ilişkin bir makalenin aydınlatıcı olacağını duşundum.

Maalesef, yaygın kanaatin aksine Green Card olarak bilinen “U.S. Permanent Resident” statüsünden U.S. Vatandaşlığına geçilirken sadece 5 sene Green Card sahibi olmak yeterli değildir. 5 sene Green Card sahibi olmak bir çok şart arasında sadece bir şarttır.  U.S. Vatandaşlığının alınmasında takip edilmesi gerekli önemli kurallar vardır. Özellikle tamamen uyulması gerekli sureler ve iyi karakter göstergesi eylem ve işlemlerin yapılmış olması aranmaktadır.

Bu şartların U.S. vatandaşlık başvurusu sırasında tamamen yerine getirilmiş olması çok önemlidir. Aksi halde, bazı durumlarda, sadece U.S. Vatandaşlığının alınamaması ile değil, ayrıca U.S. Göçmenlik Departmanı eğer Green Card’tin şartlarının ihlal edildiği sonucuna varır ise, Green Card’tinizin iptal edilmesi ve sizin sinir disi edilmenize kadar varacak yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, U.S. Vatandaşlığına başvurmadan önce, eğer Green Card’li iken uzun sure US dışında kalmışsanız, herhangi bir suçtan ceza almışsanız, ve/veya vergisel bir probleminiz varsa, başvurunuzu yapmadan önce U.S. vatandaşlığına  başvurmaya uygun olup olmadığınızı mutlaka US ‘de lisanslı bir avukatla görüsünüz.

US Vatandaşlığı başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekli bir önemli notada, Vatandaşlık başvuru formunda sorulan tüm sorulara en iyi hatırladığınız sekliyle doğru cevap vermenizdir. Çünkü göçmenlik formlarında bilerek yalan ve  yanlış bilgi vermek sizi her türlü göçmenlik hak ve olanağından faydanmanızı engelleyecektir.

Aşağıda U.S. Vatandaşlığı için gerekli şartların bir özetini bulacaksınız. Umuyorum, bu makale sizi U.S. Vatandaşlığı konusunda aydınlatacak, ve bu süreçte size ve ailenize yol gösterecektir.

U.S. Vatandaşlığına Başvuru Şartları


1-    18 yaşından büyük olmak INA §334(b), 8 U.S.C. §1445(b).

2-    U.S. Legal Permanent Resident olmak yani Green Card sahibi olmak.  INA §§216(e), 216A(e), 8 U.S.C. §§1186a(e), 1186b(e); 8 C.F.R. §§216.1, 1216.1

a.     Genelde en az 5 sene Green Card sahibi olmak.

b.     Eğer U.S. Vatandaşı ile evli iseniz en az 3 sene Green Card sahibi olmanız yeterlidir.

Önemli Not: U.S. Vatandaşlık başvurduğunuzda, U.S. Göçmenlik Departmanı Green Card statünüzü hukuka uygun şekilde elde edip etmediğiniz, ve Green Cardli iken Green Cardtin tüm şartlarını yerine getirip getirmediğinizi geriye donuk olarak inceler 8 C.F.R. §246.1. Eğer bu incelemede hukuka aykırılık tespit edilirse, Green Card statüsü taşımadığınız gerekçesi ile reddedilebilir. US Göçmenlik Departmanı eğer Green Card statüsünü taşımadığınız tespit ederse, Green Cardtinizi iptal ederek, sizi sinirdisi edebilecektir.

Ornegin: Green Card sahibi olduktan sonra, eğer 1 sene ve daha uzun sure U.S. dışında kaldıysanız, bu durum Green Cardtinizin otomatik olarak iptal edilmesine ve sizin sinirdisi edilmenize sebeb olabilir. Cunku, 1 sene ve daha uzun U.S. disinda geçirilen surelerde, sizin U.S.’de ikamet etme niyetinizi terk ettiğiniz karine (varsayım) olarak kabul edilir. Bu karineyi çürütmek sizin yükümlülüğünüz olacaktır.

3-    “Devamlı US ‘de İkamet Etme” ve “Fiziki Olarak US ‘de Bulunma” şartlarının yerine getirilmiş olmalısınız:

a.     Devamlı US ‘de İkamet Etme:
6 ay ile 1 sene arasında US dışında bulunma, US ‘de devamlı ikamet etme sartinin oluşmadığı karinesini (varsayımını) doğuracaktır.  INA §316(b), 8 U.S.C. §1427(b), 8 C.F.R. §316.5(c)(1)(i). Bu karinenin çürütülmesi yine size düşmektedir.

b.     Fiziki Olarak US’ de Bulunma:
Green Cardli statüsünde iken, US Vatandaşlığına başvurmadan önceki son 5 sene içinde 2,5 sene fiziki olarak US’ de bulunmuş olmak gereklidir.

Eğer US Vatandaşı ile evli iseniz, bu sure son 3 sene içinde 1,5 senenin US içinde fiziki olarak bulunmuş olması seklinde düzenlenmiştir. INA §316(a), 8 U.S.C. §1427(a)

4-    US Vatandaşlığı başvurusu yapmadan son 3 ay boyunca fiziki olarak, başvurunun yapıldığı eyalet veya bölgede ikamet ediyor olmanız. INA §§316(a)(1), 319(a), 8 U.S.C. §§1427(a)(1), 1430(a).

5-    İngilizce okur ve yazar olmanız.

6-    US Tarihi hakkında genel bilgilere sahip olmanız.

7-    İyi Karakterde bir kişi olmanız:

US Vatandaşlığına başvuran kişi son 5 sene boyunca (US vatandaşı ile evli olma durumunda 3 sene), iyi karakterde bir kişi olduğunu gösterecek eylem ve işlemlerde bulunmuş olmalıdır.  INA §§316(a)(3), 319(a)(1), 8 U.S.C. §§1427(a)(3), 1430(a)(1); 8 C.F.R. §§316.2(a)(7), 316.10, 329.2(d). Ancak US Göçmenlik Departmanı iyi karakter araştırmasında  5 ve 3 senelik surelerden daha geride olmuş olaylarida değerlendirmeye alabilir.
Vatandaşlık başvurusu yapan kişinin iyi karakter taşımadığı sonucunu doğuracak durumlara örnekler şöyledir:

a.     Yeminli şekilde yalan beyanda bulunmak: Buna göçmenlik formlarında yalan veya bilerek yanlış bilgi ile doldurulması, göçmenlik görevlilerine yalan söylenmesi örnek gösterilebilir.

b.     Bazı suçlarlardan suçlu bulmak, örneğin:
·      Polise karşı direnmek ve kuvvet kullanmak
·      Adam yaralama ve öldürme
·      İnsan ticareti yapmak
·      Mahkemede yalan yere tanıklık edilmesi

c.      Gerçek disi olarak US Vatandaşlığının iddia edilmesi

d.     US Vatandaşı olmadan US’de oy kullanılması

e.     Bazı durumlarda ise US Göçmenlik Departmanı, başvuru sahibinin iyi karakterde olmadığına kanaat olarak karar verebilir. Bu durumlara örnekler şöyledir:
      •      Bakmakla yükümlü olunan kişilerin ihmal edilmesi 8 C.F.R. §316.10(b)(3)(i)
      •          Evlilik birliğini sarsacak nitelikte, evli iken bir başka kişi ile cinsel ilişkide bulunulması 8 C.F.R. §316.10(b)(3)(ii)

f.      Alkollü araba kullanmak: DUI olarak bilinen alkollü araba kullanma cezası eğer birden fazla defa alinmiş ise, kotu karakter göstergesi olabilir.

g.     Green Cardli iken vergi beyanını vermeyi ihmal etmek.

h.     Herhangi bir vergi borcunuzun bulunmasi.




Bu icerik hukuki gorus verme amacli olmayip, uzman bir hukukcunun gorusu alinmadan hic bir sekilde yasal dayanak teskil etmez.

This content is not intended as legal advice, and cannot be relied upon for any purpose without the services of a qualified professional.

Wednesday, July 24, 2013

Green Kart Sahiplerine Mujde! Agustos Ayinda Green Kart Sahibi Kisilerin Esleri ve 21 Yasindan Kucuk Cocuklari Icin Bekleme Suresi Yok

Green kart sahibi kisilerin evlendikten sonra yabanci milliyetteki eslerine green kart almak icin yaptiklari basvurulardaki 2,5 sene olan bekleme suresi Agustos ayinda, "current" hale gelerek kalkmis durumdadir.

Yeni visa buletinene gore, eger green kart sahibi iseniz ve yabanci milliyette birisi ile evliseniz veya evlenmeyi planliyorsaniz, Agustos ayi icinde esiniz icin yapacaginiz green cart
basvurularinda, esiniz beklemeden green kartini alabilecektir.

Bu durum green kart sahibi kisilerin 21 yasindan kucuk green cart sahibi olmayan cocuklarini da kapsamaktadir.

Lutfen, esinizin diger kriterler bakimindan da Amerika icinden green cart basvusurunu yapip yapamayaciga iliskin olarak Amerika'da lisansli bir avukattan gorus aliniz.

2013 Agustos Ayi Viza Bulteni:

A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents:  77% of the overall second preference limitation, of which 75% are exempt from the per-country limit;


Wednesday, July 3, 2013

Amerikan Göçmenlik Servisi (USCIS) Eşcinsel Evlilikleri Tanımaya Başladı

Amerikan Göçmenlik Servisi eşcinsel evli çiftlerin vakit geçirmeden green card başvurusuna başlayabileceğini duyurdu. Duyuruda, göçmenlik haklarının geçerli evilikler bazında verileceğini ve evliliğin nerde yapıldığı, yapıldığı sırada yapıldığı yer kanunlarına gore geçerli bir evilik olup olmadığına bakılacağı belirtildi. Diğer bir deyişle, Amerikan göçmenlik servisi eşcinsel çiftlerin başvurusunu incelerken genelde takip edilen kuralları takip edecektir. 

Her ne kadar eşcinsel eşlerin evlilik yolu ile edinilen göçmenlik haklarından yararlanacağı kabul edilmiş olsada, eşcinsel çiftlerin evliliklerinin gerçek olduğunu göstermek için ne tür belge ve döküman sunulacağı hukuki bir problem oluşturabilecektir.  Çünkü, eşcinsel çiftler, geleneksel olarak kabul gören evliliğe ve evlilik birliğinine ilişkin sunulan belgeleri sağlayamayabilirler.

Amerika’da lisanslı bir avukat basvuru yapılan eşin green card elde edebilmesi için gerekli diğer krıterleri de taşıyıp taşımadığının belirlenmesinde yardımcı olabilir. Örneğin, kendisi için başvuru yapılan eş yasal olarak Amerika’ya giriş yapmış olması, veya Amerika’daki yasal statüsünü korumuş olması gibi diğer şartlarında değerlendirilmesi gereklidir. 

Eğer, kendisi için başvuru yapılacak eşin Amerika’ya kabul edilebilir olmadığı durumlar sözkonusu ise, örneğin yasadışı yollarla ülkeye giriş yapılmış ise, veya daha önce ülkeden sınır dışı edilmiş ise, veya visa sahtekarlığına karışmış ise, eşcinsel eş  US vatandaşı veya green card sahibi eşi olması halinde, şimdi Amerika’ya kabul edilebilirliğini etkilyecek haller için muafiyetlere de başvurabilecektir. 


Bu icerik hukuki gorus verme amacli olmayip, uzman bir hukukcunun gorusu alinmadan hic bir sekilde yasal dayanak teskil etmez.
This content is not intended as legal advice, and cannot be relied upon for any purpose without the services of a qualified professional.

Tuesday, May 21, 2013

Senate Judiciary Committee Votes to Pass Immigration Bill on to Full Senate


Today, on a bipartisan vote of 13 to 5, the Senate Judiciary Committee voted to pass Senate Bill 744, the Border Security, Economic Opportunity, and Immigration Modernization Act, out of the committee and on to the Senate floor for a full vote in the coming days.
The Senate committee mark-up spanned three weeks and covered many of the 300 amendments offered on every aspect of the bill. The resulting legislation represents a concerted effort to find a workable and fair immigration policy that makes our nation stronger.

PLEASE NOTE THAT COMPREHENSIVE IMMIGRATION REFORM HAS NOT BEEN PASSED YET! IT HAS BEEN ONLY PASSED TO BE REVIEWED IN THE SENATE!  

Thursday, April 18, 2013

Amerikan Gocmenlik Reform Yasa Onerisine Iliskin Basin Aciklamasi


Bugun Dirksen Senate Office Building Room G-50 Washington, DC'den saat 2:30pm'de yapilan basin aciklamasinin ana hatlari soyle oldu: 

(1) U.S.'in bozuk gocmenlik sisteminin mutlaka duzeltilmesi gereklitiginin alti cizildi. Su anki sistemin tamamen kabul edilemez oldugu defalarca soylendi. 

(2) Bu kanun onerisinin her turlu ilerici yenilemelere ve yapici elestirilere acik oldugunu, ancak ortadan kaldirilmasina yonelik tekliflere karsi cikacaklarini belirttiler. 

(3) 11 milyon dokumansiz gocmen icin kazanilmis vatandaslik yolu acilmasi gerektigini, ve kazilmis yasal statu verileceginden bahsedildi.  Dokumansiz kisilerin oncelikle green card ve sonrasinda US vatadasligini kazanmasi icin genel sartlar soyle: 
  •  vergilerini odemis, ve odemekte olan
  • dokumansiz olduklari icin belirli para cezasini odemis,
  •  ingilizce ogrenmis olmasi gerektigini, ve 
  • ayrica dokumansiz gocmenlerin, suan legal yollardan US'e gocmen olmak icin bekleyen kisilerin gocmenlik islemlerinden sonra, green card alabileceklerini belirttiler. 
(4) Istihdam yoluyla gocmenlik icin ise, dunyanin tum ulkelerinden en iyi ve basarili calisanlarin US'e getirilmesinin onundeki engellerin kalkmasi gerektigi, cunku US halkinin giderek yaslandigi, diger ulkelerden gelecek yetismis calisan gucunun sistemin devami icin gerekli oldugu soylendi.

Basin Aciklamasi izlemek icin lutfen tiklayin. 

AMERIKAN GOCMENLIK REFORM YASASI HENUZ YASALASMAMISTIR. HALEN UZERINDE DEGISIKLIKLER YAPILMAK UZERE TARTISILMAKTARDIR. BUGUN YAPILAN ACIKLAMA, BU YASA ONERISININ ILK TASLAGINDAN IBARETTIR. 





Bu icerik hukuki gorus verme amacli olmayip, uzman bir hukukcunun gorusu alinmadan hic bir sekilde yasal dayanak teskil etmez.
This content is not intended as legal advice, and cannot be relied upon for any purpose without the services of a qualified professional.

Thursday, February 28, 2013

Yatırımcılar İçin U.S. Göçmenlik Alternatifleri


Yabancı Yatırımcılar İçin U.S. Göçmenlik Alternatifleri

E-2
L-1
Regional Center EB-5
Individual EB-5
Yatırım Miktarı
Genellikle $100,000 ve uzeri
(bir işletmeyi başlatmaya yetecek kadr anapara)
Belirli bir miktar yok
Genellikle $500,000
$500,000 veya $1,000,000
İlk Alınan Vizenin Geçerlilik Süresi
 5 sene
1 sene baslangıç olarak
2 sene şartlı green card, sonra şartsız green card 
2 sene şartlı green card, sonra şartsız green card
Vizenin Yenilenebileceği En Uzun Süre
Limsiz olarak yenilenebilir
5 veya 7 sene
U.S. Kalıcı olarak Yerleşme Hakkı  (Green Card)
U.S. Kalıcı olarak Yerleşme Hakkı  (Green Card)
Özel Şartlar
U.S. Uluslararası Sözleşmeye taraf ülke vatandaşı olmak        (Türkiye bu sözleşmeye taraftır.)
Yurtdışındaki ana şirkette en az 1 sene çalışmış olmak
Yatırım için getirilen paranın kaynağının belgelendirilmesi
Yatırım için getirilen paranın kaynağının belgelendirilmesi
Kaç Tane U.S. Çalışan Çalıştırma Zorunluluğu
Bir kaç tane
Bir kaç tane
USCIS onayı ile hic
10 tam zamanlı
Halihazırda Var Olan Bir İşyerinin Devralınması
OK
OK
No
Devralınan şirket 1990’dan once kurulmuşsa, %40 şirketin büyütülmesi şarttır
Vizenin Onaylanma Süresi
1 – 2 ay ortalama olarak  
15 iş günü
2 – 6 ay, ve green card için beklenicek süre
6+ ay, ve green card için beklenicek süre
Çalışma İznin Başlaması
Hemen
Hemen
> 5 ay
> 9 ay



Bu icerik hukuki gorus verme amacli olmayip, uzman bir hukukcunun gorusu alinmadan hic bir sekilde yasal dayanak teskil etmez.
This content is not intended as legal advice, and cannot be relied upon for any purpose without the services of a qualified professional.